Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов център за обществена подкрепа оказва помощ на деца в риск от 13 села на община Тунджа

Снимка: www.tundzha.net

Деца в риск от 13 села на община Тунджа ще получават психологическа и педагогическа помощ в специализиран Център за обществена подкрепа. Предвидена е работа с отпаднали от училище и непълнолетни майки.

Центърът ще работи в обновената сграда на читалището в село Тенево. Идеята е деца в риск от 7 до 18 години да могат от една страна да получават специализирана помощ, а от друга - да се запознаят със свои връстници, да влязат в компютърните кабинет и библиотека, разясни ръководителят на проекта Силва Иванова.

Като капацитет центърът предвижда да бъде с 20 потребители, но имайки предвид, че услугите се предоставят часово, идеята е, че ще могат да минат много повече потребители и семейства. Плюс това залагаме много на мобилната работа, наши специалисти ще посещават населените места. Смятам да разгърнем една дейност, за да можем да покажем, че ни има и сме необходими. 

В община Тунджа има 95 регистрирани деца в риск в отдела "Закрила на детето", 69 отпаднали от училище и 59 непълнолетни майки, които са потенциални участници, допълни Силва Иванова.

Проектът е на стойност 27 000 лева и ще продължи до края на годината.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна