Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Николов се завърна в националния ни волейболен отбор като състезател

Владимир Николов
Снимка: БГНЕС

Владимир Николов се завръща в националния отбор по волейбол като състезател. Доскорошният мениджър на тима ще бъде включен в разширения състав на България за Световното първенство в Полша. Решението е било взето след окончателната диагноза, която потвърди, че Боян Йорданов няма да бъде в състояние да играе през есента. Така Николов е включен в групата заедно с още трима диагонали - Цветан Соколов, Данаил Милушев и Венелин Кадънков. В близките дни групата от 18 състезатели ще бъде заявена пред Международната федерация за световното в Полша.

Николов започва подготовка наравно с отбора, като ще спре да изпълнява мениджърските функции, с които беше ангажиран в последните две години. За последно той игра за България на Олимпиадата в Лондон.

Тимът продължава тренировки, като от 24-ти юли волейболистите се местят в "Арена Ботевград". Там предстоят контроли през август срещу тимовете на Белгия, Бразилия и Франция. Освен това на българите предстои участие и на турнира "Хуберт Вагнер" заедно с тимовете на Русия, Полша и Китай.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна