Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Рикардо спечели състезанието на „Хунгароринг“

Даниел Рикардо спечели състезанието на „Хунгароринг“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралиецът Даниел Рикардо „Ред Бул“ спечели старта за голямата награда на Унгария, 11-ти кръг от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1. На второ място се класира испанецът Фернандо Алонсо с "Ферари", а на трето - британецът Люис Хамилтън с "Мерцедес".

Това е втора победа на Даниел Рикардо във Формула 1 след успеха му в старта за Голямата награда на Канада през юни.

Лидерът в световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1, германецът Нико Розберг с "Мерцедес" завърши на четвърто място и след днешното състезание има аванс от 11 точки пред Люис Хамилтън. 

В средата на състезанието доста се изплаших, защото можеше да отпадна. Почувствах лека загуба на мощност, но след няколко секунди всичко се нормализира и успях да продължа, без да загубя време. Вместо днешната победа можеше рано да се прибера в бокса, но за мой късмет всичко се размина. В последните обиколки имах нови гуми и бях доста по-бърз от пилотите пред мен. Въпреки това трябваше да ги изпреваря, за да спечеля, и се радвам, че го направих без проблеми. Във финалните обиколки просто трябваше да докарам колата до финала без излишни рискове, заяви Рикардо след победата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна