Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни с трета победа в турнира Гран При

Волейболистките ни с трета победа в турнира Гран При
Снимка: Спортал

България записа трета поредна победа в груповата фаза на турнира Гран При по волейбол. Вторият състав на българския национален отбор, воден от треньора Иван Петков, надигра домакина Мексико с 3:1 гейма и завърши надпреварата с три успеха от три срещи.

Габриела Цветанова беше най-резултатна с 24 точки, а 16 точки добави нейната съотборничка Нася Димитрова. За мексиканките 18 точки реализира Лисбет Сайнс.

България се класира по право за финалите на Гран При в трета дивизия, защото е домакин на решаващите мачове в Самоков през август.

Иван Петков (треньор на България): Чувствам се невероятно. Искам да поздравя българския и мексиканския отбор. Знам, че допуснахме някои грешки, но благодарение на нашия опит успяхме да спечелим двубоя. Във всеки мач започвахме все по-добре, но часовата разлика ни се отразяваше. Същото важи и за дългия полет, както и за надморската височина в Мексико Сити. Тръгваме с повече увереност за следващия турнир. 

През тази седмица българките ще играят на турнира в Пореч (Хърватия). Съперници на отбора ще бъдат домакините, Австралия и Кения.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна