Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерън: Ще поставим имиграцията под контрол

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън публикува днес във вестник "Дейли телеграф" своя статия, в която обявява значително затягане на мерките за ограничаване на миграцията в Обединеното кралство. 

Ще закрием мнимите колежи, ще намалим социалните помощи за пристигащи хора без работа и ще спрем да рекламираме работни места в чужбина, пише Камерън. 

Премиерът посочва, че британското правителство има дългосрочен план, за да осигури по-добро бъдеще за Великобритания, като поставянето на имиграцията под контрол е жизненоважна част от него.

Камерън поставя на първо място той поставя борбата с измамите. Като най-фрапантен пример премиерът посочва новопристигащи, които се представят за студенти в мними колежи. Новата мярка в това отношение е, че ако на 10 процента от набраните от даден колеж студенти бъде отказана виза, съответното учебно заведение ще губи лиценза си.

След това идват мерки срещу нелегалната имиграция. По думите на Камерън от ноември хазяите ще имат законово задължение да проверяват имиграционния статут на наемателите си, а от декември ще се въведат правила, които да не допускат нелегални имигранти да си откриват банкови сметки. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна