Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се жертвите на атаката срещу училище в Газа

Газа бомбардировки пушек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 10 души са загинали при атаката на училище в Рафа, съобщиха местни медици, цитирани от ББС. То е администрирано от ООН и подслоняващо палестинци, загубили домовете си заради конфликта в Газа. Говорител на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци заяви, че в училището е имало около 3 000 души.

Израелските военни засега не са коментирали инцидента, но извършват нови удари над Газа.

Представители на здравните служби в Газа твърдят, че около 30 души са били убити при ударите днес, но в същото време палестински бойци продължават да изстрелват ракети в Израел.

Последната размяна на огън идва, след като израелската армия обяви, че офицер, за който имаше опасения, че е пленен, всъщност е загинал. Това означава, че от началото на операцията са загинали 66 израелци, само от двама от тях цивилни. Тайландски работник в Израел също загуби живота си. От палестинска страна са били убити 1 740 души, а ранените са 9 080, сочат данни на здравното министерство на Газа.

Междувременно ООН предупреди, че в Газа се развива здравна катастрофа с широкоразпространени пропорции, а медицинските служби са изправени пред колапс.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна