Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е на четвъртфинал в Торонто

Григор Димитров е на четвъртфинал в Торонто
Снимка: БТА

Григор Димитров достигна за първи път до четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в канадския град Торонто с награден фонд 3,77 милиона долара.

Поставеният под номер 7 в схемата българин победи испанеца Томи Робредо със 7:5, 5:7, 6:4 и си осигури 180 точки за световната ранглиста и 75 155 долара.

23-годишният хасковлия имаше аванс от сет и 4:1 гейма, но допусна обрат във втората част. В решаващия трети сет първата ни ракета отново заигра по-добре и след няколко възможности все пак успя да пробие подаването на съперника си и то в десетия гейм, което му донесе и победата. 

Никога не е леко, когато играеш срещу Томи. Той е невероятен боец. Дори когато имах аванс от 4:2, знаех, че няма да завърша лесно мача. Със загубата на втория сет загубих и набраната инерция в мача и трябваше да работя малко повече за успеха. Доволен съм от начина, по който приключих срещата, коментира Димитров.

Осмият в света българин ще срещне Кевин Андерсън (Южна Африка) за място на полуфиналите. 21-вия в света елиминира номер 3 в схемата Стан Вавринка (Швейцария) със 7:6, 7:5 за 104 минути, след като пласира 29 печеливши удара, в това число и 11 аса, за 30-ата си победа през сезона.

Знам, че се намирам в добра позиция в момента. Той записа добра победа срещу Стан. Утре е друг ден, друг мач. Мисля, че имам добри шансове, заяви Димитров, който има четири победи в пет мача срещу 203-сантиметровия южноафриканец досега. 

 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна