Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани на протест пред КТБ

Снимка: БГНЕС

Освен в София, Варна и Бургас, и в Пловдив 50 души протестираха пред сградата на Българската народна банка с искане за незабавно отваряне на Корпоративна търговска банка и нейното дъщерно дружество Търговска Банка Виктория.

Протестиращите недоумяваха, как е възможно, досега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Те настояват БНБ и правителството веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките им.

Протестът протече мирно и по думите на участниците в него, ако в срок до 21  септември, проблемът с блокираните сметки в Корпоративна търговска банка не бъде решен, те ще съдят държавата.

Хората заплашиха и с гражданско неподчинение.

Настояваме банката да отвори, да може да работим спокойно. Имаме депозити. След това всички фирмени сметки ни са вътре. И г-н Искров още в началото каза, че фирмите трябва да имат и други сметки, но се оказа, че много от фирмите имаме по една сметка и в последния момент трябваше да отваряме нови сметки, за да може да привеждаме осигуровките, коментира един от протестиращите, които е работодател на 5 човека. Той сподели, че правят всичко възможно, да не забавят много заплатите на хората, но се справяли с помощта на заеми от приятели .

В случая очакваме да се прояви поне малко държавност. Ние нямаме никакви институции, нито прокуратура, нито съд. Като държава сме стигнали дъното. И, което е недопустимо, защото сме в Европа и ЕС.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени