Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписка срещу замразяване на проекта за възстановяване на военното поделение във Враца

Следващата битка за военното поделение ще е в понеделник, на 25-и август, когато във Враца идва министър Велизар Шаламанов
Снимка: Жоро Александров
Дни след като служебният министър на отбраната обяви, че спира временно проекта за възстановяване на военното поделение в града,  десетки врачани се включиха в петиция във Фейсбук срещу това намерение. В центъра на града е организирана и подписка, която събира подкрепата на местната общественост.

Бившият военен министър Ангел Найденов дори беше намерил и средства за възстановяване на това поделение. Беше взето решение, говореше се и в парламента, и по телевизията, обявиха даже и местата, които ще бъдат, функциите, които ще изпълнява това поделение, доколкото знам, имаше и фирма вече, която беше избрана за ремонт на поделението, но всичко това се замрази.

Не придаваме никаква политическа окраска, просто си искаме поделението. Толкова военнослужещи и семейства напуснаха града, толкова финансови средства излизат от тук, а градът обеднява.

Междувременно стана ясно, че в отговор на протестните писма от областната и общинската управа във Враца, министър Велизар Шаламанов е заявил, че идния понеделник ще посети града, за да бъде обсъден проблемът на място.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна