Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът определи положението с бюджета като тежко

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Георги Близнашки коментира във Варна, че положението с бюджета е тежко заради силно надценените приходи с близо 2 милиарда и заради работата на приходната агенция и митниците, които той нарече разграден двор

Професр Георги Близнашки уточни, че на новия парламент ще бъде предложена актуализация на бюджета. Средствата на всички министерства са орязани с по 5 процента. 900 милиона са нужни, за да могат да бъдат задействани отново програмите за околна среда и регионално развитие. Премиерът коментира и протестите за ситуацията с КТБ, както и заявката от виенски фонд за стабилизирането й.

Казах му, че е смел човек. Той ми каза, че някои други му казват, че е луд, но той ще положи едно усилие, ще направи едно усилие. Той иска да обедини акционерите, за да ги представлява, за да стане представител на всички тях, за да може да се търси генерално решение. Помоли за 10-дневен срок, за да предложи официалната оферта. Казвам - добре дошли сте. Ако се появят и други, готов съм да ги изслушам, каза Близнашки.

Варна може да получи още средства освен гласуваните от кабинета 1 милион и 800 хиляди лева. Очакват се от Брюксел средства от Фонда за солидарност.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени