Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобрява се състоянието на пребития пловдивски строителен предприемач

| обновено на 22.08.14 в 12:32
Снимка: БГНЕС

Неизвестни мъже са пребили жестоко пловдивския строителен предприемач Тодор Коев, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. Тя потвърди, че маскираните нападатели са били двама и са пресрещнали 52-годишния Коев пред заведение на бул. "Васил Априлов". Вероятно похитителите са били записани от камерите на заведението, до което е станал побоят. Записите вече са иззети от органите на реда. Очаква се да бъде образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу извършителите, които все още не са известни:

Господин Коев е бил нападнат от две лица, които са носили защитни в зелен цвят елечета, започнали са да му нанасят удари с предмети, които вероятно са метални, увити с нещо като парцали. След като се появяват хора в района,  където е станал инцидентът, нападателите се оттеглят. Незабавно е извикана полиция. Господин Коев е откаран в болницата и към настоящия момент е в стабилно състояние, след като вчера му е била извършена операция на черепната кухина. Работи се активно вчера и днес от полицията, но, за съжаление, към настоящия момент не са установени и не са задържани извършителите. В полицията работим по всички версии, включително и лични мотиви, включително и мотиви, свързани с  работата на господин Коев, но за съжаление нямаме избистрена и изведена ясно версия.

Потърпевшият строителен бизнесмен Тодор Коев предстои да бъде разпитан официално, състоянието му се подобрява, потвърдиха от Университетската болница. С травми по челото и тялото той беше опериран в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. Пред криминалистите Коев е успял да разкаже, че е бил нападнат в гръб и не е разпознал биячите. Фирмата на Коев е популярна най-вече в строителството на жилищни и обществени сгради. Тя има сертификати за изграждане на пътища.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна