Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият сезон на радиосимфониците е посветен на 80-годишнината на БНР

| обновено на 29.08.14 в 11:45
Снимка: Василка Балева

Очаквайте новия сезон на Радиосимфониците с главен диригент Емил Табаков, посветен на 80-годишнината на Българското национално радио. Ще ви срещнем с Йордан Камджалов и Росен Гергов – младите български диригенти, които развиват много успешна международна кариера. Оркестърът ще музицира и с утвърдени диригенти като Марк Кадин, Айра Ливайн, Гюрер Айкал и Салвадор Бротонс. Солисти през сезона ще са гранд-дамата на руското цигулково изпълнителско изкуство – Татяна Самуил, българско клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров, младият пианист с шеметна кариера Евгени Божанов. Обичаният от публиката Минчо Минчев ще свири в дует с Татяна Мазуренко, ще ви срещнем и с един много интересен дует – кларинетисти – братята Александър и Даниел Гурфинкел от Израел.

Някои от акцентите в програмата: рядко изпълняваните произведния от Густав Холст "Планетите", от Ернест Шосон "Поема за любовта и морето", от Мусоргски "Песни и танци на смъртта", от Ралф Воън Уилямс "Осите". И в този сезон Радиосимфониците ще продължат с интегралното изпълнение на симфониите от Шостакович с представянето на Симфония № 14. Специално за любителите на кантатно-ораториалното творчество, заедно със Смесения хор на БНР музикантите от оркестъра ще представят крупното произведение "Годишните времена" от Хайдн.

Билети и карти може да закупите на касите на "Кантус Фирмус" в зала "България", в БНР на адрес бул. "Драган Цанков" 4 и по интернет на ticketsbg.com от първи септември.

Тук можете да видите програмата на СО на БНР за новия сезон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна