Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Александров: Бизнесдама иска пари, поръчали Ивелин Михайлов да му счупят краката и ръцете

| Интервю
Исторически парк
Снимка: БГНЕС

Очакваме медийна атака, инвестициите да приключат завинаги и Ивелин Михайлов да бъде убит или инсцениран арест.

Това заяви в интервю пред БНР Ивелин Александров, акционер в „Исторически парк“ и един от организаторите на протеста в сряда, 24 юли т. г. в София.

„Преди 2 или 3 седмици бизнес дама от София, няма да ѝ кажа името, изпраща конкретно съобщение за сумата, поръчали Ивелин Михайлов да му бъдат счупени краката и ръцете“, каза Александров.

"Организираното недоволство е да защитим не само "Исторически парк", но и правото на свободен живот и творене в България“, обясни той

"Протестът е за свободата да се прави бизнес и предприемачество. Ще покажем предприемачи, смазани от държавния апарат. Виждаме как една временна комисия уронва престижа на един мегапроект в България. Нас ни мачка държавата от 2019 г. и в последните видеа Ивелин Михайлов обяснява какво се случва. Стотици, инвестирали в парка, са викани в полицията и досега нищо не е открито. Една част от инвеститорите живеят в община Ветрино и преди избори – парламентарни и местни, всеки, който има адресна регистрация бива викан в полицията", разказа Александров.

Той предупреди, че на протеста в сряда са извикали стотици.

"В четвъртък имаме конференция в БТА и в залата ще присъстват сто души – инвеститори и навън още. Знаем, че след този протест и конференция ще се започнат проверки и репресия. Целта на парламентарната комисия, както казва един депутат от ГЕРБ,  е да разбере как работи тази структура "Исторически парк", за да може да я смажат", коментира Александров.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна