Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни със сребро в Нанджин

Ансамбълът ни със сребро в Нанджин
Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни за девойки спечели сребърен медал в многобоя на вторите Младежки олимпийски игри в Нанджин (Китай). Момичетата на Камелия Дунавска допуснаха грешки и в двете си изпълнения и получиха втори оценки и за двете композиции.

Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, Габриела Стефанова и София Рангелова събраха общ сбор от 27,050 точки, като бяха оценени с 13,700 точки за изпълнението с бухалки и с 13,350 точки за това с обръчи.

Олимпийски шампион с резултат от 29,550 точки стана състава на Русия (14,700 за бухалки и 14,850 точки за обръчи). Бронзът стана притежание на гимнастичките от Казахстан с 25,050 точки. Четвърти с 24,700 точки е ансамбълът на Узбекистан.

Изключително съм щастлива от сребърния медал на ансамбъла. За пореден път накарахме българския спорт да се гордее. Но ако трябва да сме обективни, допуснахме две грешки. Въпреки това този отбор е един от най-талантливите и има огромно бъдеще. Има още какво да се работи по отношение на трудностите със тяло, но като хореография и техника с уред сме най-добрите, така президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на ансамбъла ни в Нанджин.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна