Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикатите в "Пристанище Бургас" се обявиха срещу връщането на бившия директор Диан Димов

Снимка: БГНЕС
Синдикалните организации в "Пристанище Бургас" се обявиха срещу връщането на бившия изпълнителен директор Диан Димов, който ще смени на поста назначения от правителството на БСП Николай Тишев. По технически причини кадровата промяна оповестена от Министерството на транспорта на този етап още не е извършена. 

В декларация, която ще бъде изпратена до Министерството на транспорта, Синдикатът на пристанищните работници и Конфедерацията на труда "Подкрепа" изразяват обща позиция срещу смяната на ръководството на държавното предприятие. Сергей Янков представи мотивите, с които браншовите организации подкрепят сегашния директор Николай Тишев:

В продължение на повече от една година под негово ръководство дружеството развива нормално търговската си дейност, обработва товари на клиентите си, плаща задълженията си както към държавата, така и към клиентите си, товарооборотът на дружеството е увеличен. Налице е увеличение на работната заплата и социалните придобивки.

Не сме против Диан Димов, но сме против политиката, която смятаме, че ще води в подкрепа на идеята за закриването на кейови места и отваряне на пристанището за обществен достъп, който ще ни остави без работа
, каза Нели Попова. Съмненията са много основателни при положение това бързо връщане по време на служебно правителство. Бързината, с която бива връщан в пристанището не само, че ни засилва съмненията, но почти ги потвърждава.

На този етап Диан Димов се въздържа от коментар. Той заемаше поста изпълнителен директор на пристанище Бургас от 2010-а до 2013-а година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени