Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДКЕВР: Няма основание за оставки в Комисията

| обновено на 28.08.14 в 14:23
Еленко Божков, Боян Боев и Лиляна Младенова, чиито оставки са поискани
Снимка: БГНЕС

От ДКЕВР съобщиха, че няма основание за оставки в Комисията. Вчера Министерският съвет поиска оставката на трима от членовете на Комисията за несправяне с работата. В отговор от ДКЕВР посочват, че няма обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР, преди да бъде оценен реалният положителен ефект от предприетите от Комисията в сегашния й състав действия.  

Цялото изявление на ръководството на ДКЕВР във връзка с поисканата им оставка от служебния кабинет на Георги Близнашки можете да видите ТУК.

По-рано Васил Щонов обяви, че Енергийният борд, създаден към Министерския съвет, настоява за три оставки в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, на председателя Боян Боев, и на членовете Лиляна Младенова и Еленко Божков: Ние мислим, че на този етап регулаторът не си изпълнява задълженията от гледна точка на интереса на обществото и всъщност сме поискали оставката на трима от членовете в регулатора, включително председателя на Комисията.

Поисканите оставки вчера вицепремиерът Екатерина Захариева коментира така:
Дотам са стигнали безпрецедентните решения на ДКЕВР, че в писмо на ЕК за първи път се посочва поименно председателят като пример за лошо политическо назначение. Тя допълни, че работата на ДКЕВР е да регулира пазара и да осигурява баланс, а не да се изказва политически. Ние сме в нарушение на Третия енергиен пакет, ако регулаторът се изказва политически, категорична беше Захариева.
На члена на ДКЕВР Еленко Божков е поискана оставката заради съмнения за конфликт на интереси
, заяви още вицепремиерът Екатерина Захариева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна