Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров не успя да стигне до четвъртфинал на US Open

Григор Димитров не успя да стигне до четвъртфинал на US Open
Снимка: Спортал

Григор Димитров, който е най-младият тенисист в Топ 10 на световната ранглиста, не успя да се класира за третия си 1/4 финал в турнир от Големия шлем през този сезон.

Първата ни ракета приключи участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис. Седмият в схемата хасковлия загуби на 1/8 финалите с 5:7, 6:7(6), 5:7 от 20-ия поставен в надпреварата Гаел Монфис (Франция). Двубоят беше белязан с много грешки, допуснати от страна на българина, както и с неспортсменското поведение на 28-годишния французин.

Това бе трети сблъсък между двамата състезатели и второ поражение за 23-годишния ни тенисист. През 2011-а година отново в Ню Йорк Монфис надигра Димитров със 7:6, 6:3, 6:4.

По-рано през този сезон българинът пък излезе победител на турнира на Букурещ на клей, след като съперникът му се отказва при изоставане от 1:5 в първия сет.

За Григор това бе първо участие в 1/8 финалната фаза на US Open, докато Монфис вече e достигнал до 1/4 финал – през 2010-а година. Тогава той губи в три сета срещу Новак Джокович (Сърбия).

Григор Димитров не скри разочарованието си от загубата след осминафиналния двубой с Гаел Монфис:

Мисля, че беше много слаб мач от моя страна. Не знам. Откъде да започна? Просто слаб мач. Не играх дори близо до нивото, което исках. Днешният мач, това бе страхотна възможност – да изляза на Централния корт и да покажа най-доброто от себе си. Но стана точно обратното. Разбира се, трябва да поздравя Гаел, тъй като той направи много добър мач, но в същото време аз допуснах прекалено много непредизвикани грешки и си платих за това. 6:3 в тайбрека, имах всички шансове. Просто лош избор на удари. Мисля, че той се защитаваше, когато трябваше да се защитава. Но ако се замисли човек, аз направих много непредизвикани грешки, особено от форхенд. Той се представи много силно на важните точки, сервира добре в ключовите моменти и се защитаваше отлично на брейкболите. Всички ние сме наясно колко добре може да играе той. В момента се представя на високо ниво и се движи много добре. Той е опасен противник. Днес той заслужава само поздравления. Като цяло беше страхотен US Open и за първи път достигнах до втората седмица на този турнир. Изиграх няколко вълнуващи мача и стъпих на всички големи кортове. Днес се радвах, че ще съм на "Аш" и ще усетя корта. Определено е по-различно, когато играеш на този корт. Приемам го като натрупване на опит, но това не помогна по отношение на играта ми през днешния ден. Разочарован съм. Толкова е просто. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна