Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Мачът свърши в края на четвъртия гейм

Пламен Константинов обяснява защо загубихме от Канада
Снимка: Светослав Костов, Гданск

Селекционерът на националния ни отбор по волейбол за мъже Пламен Константинов коментира драматичната загуба от Канада с 2:3 гейма на световното с лека тъга по изпуснатата победа. Нашите имаха невероятен шанс да приключат мача с 3:1, след като водеха с 2:1 гейма и 23:20 в четвъртата част.

За нас мачът свърши със загубата на четвъртия гейм. Въпреки че казах на момчетата, че най-важно е да забравят това развитие и да играят спокойно в тайбрека - не се получи. Нямам обяснение как при 23:20 и 2:1 за нас не приключихме мача, но така е във волейбола. Отборът на Канада не се предаде, бори се докрай и взе 2-те точки. Сега ще трябва да наваксваме и ще ни бъде изключително трудно, коментира Пламен Константинов пред Българското национално радио (БНР).



На същото мнение бе и либерото на тима ни Теодор Салпаров, който също сподели пред БНР, че няма обяснение за пропуснатия шанс в края на четвъртия гейм и изпуснатата победа:

Не знам какво стана. Имахме добро посрещане, 4 възможности да приключим атаката, но не успяхме. След това в тайбрека беше още по-трудно, заяви либерото ни след двубоя срещу канадците.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна