Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" ще обжалва решението на УЕФА

„Лудогорец“ ще обжалва решението на УЕФА
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на "Лудогорец" ще обжалва решението на УЕФА да затвори за публика част от сектор "А" на Националния стадион "Васил Левски" за предстоящия мач срещу "Реал" (Мадрид) заради расистки прояви. Докато тече обжалването, клубът преустановява приемането на заявки за билети за сектор "А" за мача срещу "Реал" (Мадрид) на 1-ви октомври.

Късно в четвъртък "Лудогорец" получи съобщение от дисциплинарната комисия на УЕФА, че заради обидни скандирания по адрес на привържениците на "Стяуа" в плейофа на Шампионската лига на стадион "Васил Левски" клубът е наказан със затваряне на сектор "А" за предстоящия мач с "Реал" (Мадрид) от груповата фаза на най-комерсиалния турнир на 1-ви октомври. УЕФА не прие становището на клуба, че за еднократното скандиране по адрес на румънците, публиката на "Лудогорец" е била провокирана от феновете на "Стяуа", подкрепяни от група привърженици на ЦСКА.

ПФК "Лудогорец" преустановява приемането на заявки за билети в сектор "А", докато не станат известни резултатите от обжалването, което юристите на "Лудогорец" предприемат в момента.

Считаме, че подобна санкция е прекалено сурова, предвид цивилизованото поведение на нашата публика във всички мачове досега. Феновете на "Лудогорец" имат славата на толерантна публика, която досега никога не е употребявала забранените от УЕФА пиротехнически средства и не е проявявала агресия спрямо противниковите агитки, противникови футболисти и длъжностни лица, се казва в становището на "Лудогорец". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна