Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба разказва за България на Терминал 2 на летище София

Снимка: www.sofia-airport.bg

На Терминал 2 на Летище София беше открита фотоизложба, чиято цел е да популяризира българския туризъм.

Фотоизложбата илюстрира 10 популярни туристически обекта у нас. Фотографиите са поставени в зоната за чекиране и на местата за получаване на багаж, поясни Анелия Генова - директор на Дирекция в Министерството на икономиката.

Идеята е да насърчиме пътуванията във вътрешността на страната до обекти като Перперикон, Татул, Белоградчишките скали, за които говориме основно в България, които не са много популярни в чужбина, а всъщност са изключително интересни и според мене вече готови като туристически атракции.

Първата група, която видя изложбата, отпътува за Германия. На въпрос към българи и чужденци - ще подтикнат ли фотографиите, пътувания до тези обекти, те отговориха:

Подобни картини стимулират въображението ми и разбира се, след това, бих искала да посетя тези места. Добра идея хората да се запознаят още на летището и да посетят обектите.

Добра идея, защото действително нашата страна предлага красоти, с които малко държави могат да се похвалят. Но, трябва да се правят и в чужбина, защото ние живеем в Рим и там абсолютно никъде не се рекламира нашата държава.

Това най-малко събужда любопитството на хората и също така в България има доста хубави места. Имаме история. Това е едно "wellcome" в България. С усмивка да посрещаме чужденците. България има много красоти, но рекламата не е достатъчна.

Подобна изложба ще бъде открита и на летище "Варна".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна