Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Уилямс" задържа пилотите си и за следващия сезон във Формула 1

Валтери Ботас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът от Формула 1 "Уилямс" обяви днес, че задържа до 2015-а година пилотите си Валтери Ботас и Фелипе Маса. В официалното изявление се казва, че "Уилямс" вярва в по-доброто представяне и на двамата през идния сезон в световния шампионат.

"Двамата пилоти имат сериозна заслуга за развитието на болида ни "Уилямс-Мерцедес FW36" и на отбора като цяло. Двамата са отлични като екип и работят много силно заедно по време на състезанията", се казва още на сайта на отбора.

25-годишният финландец Ботас и 33-годишният бразилски ветеран Маса карат вече втори сезон като екип и ще стартират от втората линия днес след Люис Хамилтън и Нико Розберг от "Мерцедес" за "Голямата награда на Италия" на пистата "Монца".

Ботас дойде като тестов пилот през миналата година, през този сезон има четири подиума, което го нарежда на 5-о място в класирането при пилотите. Маса пък се присъедини към "Уилямс", пристигайки от "Ферари" и осигури поул-позишън за "Гран При на Австрия", което беше тяхно първо от 2012-а година насам.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна