Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берти Фогтс с две въпросителни преди квалификацията срещу България

Берти Фогтс с две въпросителни преди квалификацията срещу България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националният селекционер на Азербайджан Берти Фогтс има едва две колебания по отношение на състава за европейската квалификация срещу България на 9-и септември. Въпросителните пред германският наставник са за поста на левия защитник и на десния полузащитник.

За поста на левия бек германския специалист ще избира между Уфук Будак, който е натурализиран турчин и играе за отбора на "Газиантеп", и Тарлан Гулиев, който е футболист на "Карабах" (Агдам) и ако излезе срещу България, за него това ще бъде дебют с националната фланелка.

Позицията на дясното крило пък е оспорвана между 27-годишния Вугар Надиров от "Карабах" и 22-годишния Араз Абдулаев от "Нефтчи" (Баку).

Доволен съм от подготовката, говорих и с играчите. Те разбират, че тези грешки, които допускахме в мача с Русия, повече не трябва да се повтарят. Концентрацията ни трябва да бъде на 100 процента. Отборът ни може да спечели и трябва да покажем на всички какво сме способни. Знаем, че отборът ни е млад и когато правим контролни мачове, ние ги правим, за да виждаме грешките си и да ги отстраняваме. Но този мач с България трябва да го изиграем без грешки, заяви Фогтс. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна