Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Чилич спечели Откритото първенство на САЩ по тенис

Марин Чилич спечели Откритото първенство на САЩ по тенис
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Марин Чилич спечели US Open. На финала поставеният под №14 в схемата хърватин победи с 6:3, 6:3, 6:3 десетия Кей Нишикори (Япония) след 1 час и 54 минути игра. И двамата тенисисти са дебютанти на финал на турнир от "Големия шлем".

Чилич не загуби дори сет в последните си три мача в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ, като на полуфиналите елиминира петкратния шампион в Ню Йорк и носител на рекордните 17 титли от най-престижните тенис турнири Роджър Федерер. На финала пък Чилич се поздрави с третата си победа от осем мача срещу Нишикори и грабна мечтаната титла

Този успех е плод на целия тежък труд през последните няколко години и особено през последния сезон. Екипът ми успя да ми даде нещо специално, особено Горан. Работим много, но най-важното, на което ме научи Горан, е да се наслаждавам на тениса и винаги да се забавлявам. Мисля, че тук се наслаждавах на най-добрия си тенис и показах най-добрата игра в живота си, сподели новият шампион по време на церемонията по награждаването. Днес се сбъдна всичко това, за което съм работил и мечтал. Това е голям знак за всички други играчи, които здраво се трудят, че ако работиш усилено, нещата ще се получат, заяви след победата Чилич.

Той игра много добре днес. Не можах да играя моя тенис. Искам да поздравя Марин и неговия екип. Това е много тежка загуба, но съм много щастлив за първия ми финал. Искам да благодаря на моя щаб за тези две седмици. Съжалявам, че днес не успях да грабна трофея, но следващия път ще стане. Тези две седмици тук бяха голяма веселба... надявам се да се върна тук догодина, коментира след загубата Нишикори.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени