Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Можем и трябва да играем за Виктор Йосифов във втората фаза на Световното

Пламен Константинов и Тодор Алексиев на официалната пресконференция пред втората фаза на световното
Снимка: Светослав Костов

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира предстоящите двубои на тима във втората фаза на Световното в Полша. Първите ни два мача в Катовице са срещу Бразилия (10 септември от 17 и 40) и срещу Германия (11-и септември от 21 и 25), а следващите 2 във Вроцлав - срещу Куба (13-и септември от 21 и 25) и срещу Финландия (14-и септември от 17 и 40).

На официалната пресконференция на треньорите и капитаните преди началото на мачовете от втората фаза присъстваха Пламен Константинов и Тодор Алексиев, Витал Хайнен и Йохен Шьопс (Германия), Бернардо Резенде и Бруно Резенде (Бразилия) и Сие и Жон (Китай).

Константинов коментира пред Българското национално радио (БНР), че липсата на Виктор Йосифов, който претърпя операция, е сериозна за тима:

Няма какво да направим. Всъщност има - можем през втората фаза на шампионата да играем за Виктор, именно затова държа той да бъде близо до отбора. Операцията е минала добре, лошото е, че освен счупването, при него има и скъсани връзки. Чакам докторите да ни разрешат и той да се присъедини към отбора във Вроцлав. Според предварителните очаквания той ще се възстановява между 6 и 8 седмици.

Селекционерът ни коментира и предстоящия двубой срещу Бразилия:

Сравнения между отбора, който победи Бразилия в Катовице в Световната лига през 2007 и сегашния ни отбор не могат да се правят. Различно е - и като играчи, и като ситуация. Тогава ние нямахме страх от Бразилия, а дори мога да кажа, че те имаха от нас. Познаваме се добре, поне според мен можем да изиграем мача на едно ниво с тях, каза още Константинов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна