Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР в Търговище обяви началото на акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя"

Снимка: БГНЕС

Областната дирекция на МВР в Търговище обяви началото на традиционната годишна акция „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя“. Тази година от сектор "Пътна полиция" предлагат част от учебните часове да се провеждат в техния специализиран кабинет.

Освен традиционните охранителни и организационни задачи през новата учебна година ще бъдат направени и редица нововъведения, съгласувани с Регионалния инспекторат и ръководствата на учебните заведения.

До края на септември пред учениците от началния курс ще бъдат изнесени беседи по безопасност на движението, обясни ръководителят на сектор "Пътна полиция" Теодор Тодоров и обяви още една новост за учениците от средните училища: 

Идеята на сектор "Пътна полиция" и на ръководството на дирекцията е част от часовете, които имат учебните заведения в град Търговище, да се провеждат в нашия специализиран кабинет с цел децата по-добре да се запознаят с проблемите на пътната безопасност. Също така ще бъдат провеждани и занятия със съдействието на наши служители по уличната мрежа в града, по кръстовищата, като им бъде демонстрирано как трябва да се движат по тротоарите, как трябва да управляват велосипеди и как да пресичат. 

От сектор "Пътна полиция" са изпратили писма до кметовете на петте общини в Търговищка област с препоръки за подобряване на условията за безопасно движение край учебните заведения, които трябва да бъдат изпълнени до 15-и септември.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна