Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близнашки: Работим по актуализацията на бюджета

Снимка: БГНЕС

30 от 66 приоритетни задачи на служебното правителство са изпълнени месец след встъпването му. Това отчете премиерът Георги Близнашки. Работи се по законодателни инициативи и текстове на промени, които ще се внесат за обсъждане от следващия парламент. Готви се актуализацията на бюджета, каза Близнашки:

Знаете, че изпълнихме поетия ангажимент да направим ревизия на състоянието на държавата във всички основни сектори, във всички основни сфери на управлението. Актуализацията на бюджета се оказа неизбежна. Доста тежки са проблемите в различните сфери.

Близнашки посочи, че благодарение на Гражданския борд за изборите е развенчан митът за мъртвите души в избирателните списъци. Първите резултати от работата на Енергийния борд също са на налице.

Въпреки бедствената ситуация в страната след наводненията учебната година ще започне нормално. Над 300 милиона евро се очакват от Евросъюза като помощи.

Досега са отпуснати над 16 млн. лв. в помощ на бедстващите региони. За два от регионите са изпратени  апликационни форми в Брюксел. Очакваме да получим подкрепа от над 300 млн. евро на основата на направената заявка, така че става дума за наводненията през юли. Ще търсим помощ и при днешната кризисна ситуация в Бургаско и Хасковско.

Театрите също ще работят, макар и скромно, осигурено е тяхното финансиране  - коментира още премиерът.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна