Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи бяха нападнати с камъни в бургаския квартал „Победа“

Снимка: БГНЕС

Полицаи бяха нападнати с камъни в бургаския квартал "Победа". Един от тях е леко ранен, нанесени са щети по три полицейски автомобила. 20 души са задържани.

Първите петима са задържани на 14-и септември смед като полицаи се отзовават на сигнали за сбиване и висока музика на две улици в ромския квартал  "Победа". Намесата им среща съпротива, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Бургас Георги Костов:

Свършили са си колегите служебните задължения, а са посрещнати от арогантните жители на квартал "Победа" с обстрел от камъни. Пострадали е силно казано, но имаме един наранен служител от патрулната кола, който е получил медицинска помощ, след което е продължил да изпълнява служебните си задължения, затова акцентираме върху унищожаване и повреждане на полицейско имущество. Самите действия са особено арогантни и следва да бъдат обществено укорими.

Заради инцидента тази сутрин в "Победа" влизат специализираните полицейски сили и служители от бургаската и варненската жандармерийски части. Територията на квартала е щателно проверена и са арестувани още 15 души, участвали в нападението над полицаите. Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна