Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габровският окръжен съд прекрати производството по делото за смъртта на Десислава Манолова и бебето й

Габровският окръжен съд прекрати производството по делото за смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето и и го изпрати на Окръжния съд в Плевен. Определението на Габровския състав не подлежи на обжалване.

Подсъдими по делото са двама гинеколози от Габровската болница, които според обвинението са проявили немарливост при изпълнение на служебните си задължения и така са причинили смъртта на 30-годишната майка и новороденото и момченце. Трагичният случай е от преди година. Тогава бебето почина в Габровската болница, а родилката, която развила сепсис, е транспортирана в Университетската болница в Плевен, но лекарите не успяват да я спасят.

Адвокатите на двамата подсъдими лекари възразиха срещу разглеждане на делото в Габрово, тъй като според Наказателно-процесуалния кодекс  то се гледа от съда, в района на който престъплението е довършено.

Плевенският окръжен съд ще вземе решение дали обвинителният акт да бъде върнат на Габровската окръжна прокуратура, тъй като в зала защитниците на подсъдимите възразиха срещу формулировката с мотива, че има допуснати процесуални нарушения.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна