Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата очаква официално потвърждение от Сърбия за задържането на Цветан Василев

| обновено на 17.09.14 в 08:49
Снимка: БГНЕС
Прокуратурата очаква днес официално уведомление от Сърбия, че банкерът Цветан Василев наистина се е предал на полицията в Белград. Вчера това беше потвърдено и от адвоката на Василев, но официалното уведомление е важно, защото след като българските прокурори го получат, започва да тече процедурата по екстрадирането на Василев от Белград. Наблюдаващият прокурор по делото за КТБ Иван Гешев заяви, че това може да отнеме до 40 дни.

Говорител на съда в сръбската столица неофициално е заявил, че Цветан Василев вчера вечерта е разпитан от съдия-следовател. Неофициално от Висшия съд в Белград казаха за БНР, че няма официален срок за завършване на казуса, но че при всички положения той е спешен.

Печатните издания в Сърбия отделят сериозно внимание на случая предаването на Цветан Василев. Многотиражното издание "Блиц", позовавайки се на свой източник, съобщава, че банкерът е щял да бъде арестуван до часове. Сръбската полиция го е следила и е знаела, че той е сменил няколко хотела, а последната му среща е била в ресторант в сръбската столица, след която той е решил да се предаде на властите. В белградските издания има и различни спекулации, според които Цветан Василев се е крил в района на Парачин и Кралево и се е страхувал за съдбата си.

Медиите са категорични, че Цветан Василев е предизвикал най-голямата банкова криза в България за последните 15 години
 
Междувременно вчера БНБ удължи срока на специалния надзор за КТБ с още два месеца – до 20-и ноември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна