Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две велоразходки показват София нощем и в неделя в Седмицата на мобилността

Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС

  Велоразходката "Из нощна София" ще започне от езерото "Ариана" в 20.30 ч. утре, а на 21 септември "Неделята на колела" ще "тръгне" от 10.30 ч. от същото място, съобщават от Столичната община.
Организатор е сдружението "Велоразходка".

  Велоразходките са част от събитията в Европейската седмицата на мобилността, която се организира в София и редица други европейски градове от 16 до 22 септември. Нейното мото тази година е "Нашите улици, нашият избор".

  Велосипедните разходки, организирани от сдружението, набират популярност от лятото на 2011 г., откогато се провеждат без прекъсване, независимо от сезона. Разходките продължават около два часа и преминават по маршрут от около 20 километра. Начело на колоната е опитен водач.

  Организаторите припомнят, че в подкрепа на инициативата се движи и ретротрамвай, в който може да се получи информация за услугите на градския транспорт и за проекти, свързани с градската мобилност, както и да се чуе музика на живо от изпълнители от 144-то СОУ.

  Днес трамваят ще се движи от 16.00 ч. до 19.00 ч. от пл. "Журналист" по ул. "Граф Игнатиев", бул. "Христо Ботев" до надлез "Надежда" - двупосочно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна