Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рецитал на Грьозер срещу Иран за 3:0 и Германия мечтае за полуфинал

Германия прегази Иран по пътя към полуфиналите на световното
Снимка: fivb.org

В истински рецитал на диагонала на германския национален отбор по волейбол Гьорги Грьозер се превърна мачът между Германия и Иран - 3:0 (25:15, 25:21, 25:19). След този категоричен успех възпитаниците на Витал Хайнен ще трябва да изчакат до четвъртък, когато е мачът между Франция и Иран, за да разберат дали ще участват на полуфиналите в Полша.

В първия гейм Грьозер бе неуловим за блокадата на иранците и направи 6 точки, а геймът завърши бързо с цели 10 точки преднина за германците - 25:15. Играчите на Бундестима направиха 5 блокади и 2 аса, за да бъде триумфът им пълен.

Във втория гейм играта бе малко по-равностойна, но към края на частта Германия отново натрупа няколко точки разлика и спокойно приключи с 25:21.

В третата част рециталът на Грьозер бе пълен, а иранците и техния треньор Слободан Ковач нямаха противодействие. Иран поведе с 12:8, след което на сервис застана Грьозер и докара резултата до 17:12. Последваха два нови аса на капитана Йохен Шьопс, които довършиха иранците и краят на гейма дойде при 25:19.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна