Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа въоръжен мъж, барикадирал се в дома си в Бузовград

| обновено на 23.09.14 в 10:16

След няколкочасова полицейска акция в Бузовград близо до Казанлък беше задържан въоръжен мъж, който се барикадирал в дома си.

Въпросният човек от Бузовград вече е арестуван Ибрям Караасан е на 62 години, разведен, живее сам в дома си. Той е бивш служител на военните заводи "Арсенал".

Кметът на Бузовград Михаил Янушев заяви в интервю  за предаването "Преди всички", че обстановката в града в момента е спокойна:

Няма място за притеснение. Лицето е задържано. Той е с видимо спокоен нрав. През годините, от когато аз съм кмет, не е създавал някакви проблеми. Единствената вражда, която е имало, е била с хората, с които се е случил инцидентът. Лицето няма психични отклонения. Става въпрос за битов скандал.

Негови съседи казват, че и друг път е произвеждал стрелба от дома си.

Полицията е на мястото на произшествието.

Притеснителното е това, че домът на Караасан се намира на стотина метра от дома за деца с увреждания в село Бузовград, където не се знае за момента точно колко обитатели има, но така или иначе той работи.

Слуховете за това, че Ибрям Караасан е психически неуравновесен, не са потвърдени. Неговите съседи казват, че е нормален и някои го определят като добър човек.

Тази нощ е бил потрошен лекият автомобил на Ибрям Караасан, който се намира паркиран пред дома му. Няма данни кой е извършил това.

Официалната версия на МВР гласи следното: Става дума за пиянска свада. Ибрям Караасан под влияние на алкохол взел самоделното си оръжие и тръгнал да се саморазправя със съседи роми.

Някои съседи твърдят, че Ибрям залял с бензин колибата, в която живеели ромите, но не успял да драсне клечката кибрит. Съседите се събудили и подгонили Ибрям. Тогава, тичайки към дома си, той е произвел редица от изстрелите със самоделното си оръжие.

След като в 06.15 часа той се е предал и е арестуван, сега е образувано досъдебно производство.

Интервюто на Силвия Великова с Михаил Янушев можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна