Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветеринари протестират срещу безхаберието при справянето с болестта "син език" при животните

Снимка: БГНЕС

Ветеринарни лекари за пореден път излизат на национален протест пред Министерството на земеделието. След като скандираха пред МС и пред Aгенцията по безопасност на храните, третият си национален протест ветеринарите решиха да проведат пред Министерството на земеделието. Идеята е, че това са всички институции, които могат да решат проблемите им и да чуят техния глас.

На днешния си протест ветеринарните лекари са решили, че няма да говорят за пари, въпреки че имат проблеми с многократно занижените тарифи, които държавата определи за техните услуги. Основният им протест е срещу безхаберието, както те го наричат, на държавата при справянето с болестта "син език" при животните.

Държавата признава, че е закъсняла с овладяването на болестта, но никой не казва кой е виновен за хилядите трупове на животни и затова, че животновъдството ще фалира, обсъждат ветеринарите. Затова те продължават да настояват за оставката на цялото ръководство на Агенцията по безопасност на храните. Понеже до момента искането им остава без коментар от всички институции, те се заканиха да построят палатков лагер тук и да останат през цялата зима, ако е нужно. Към момента няма информация, дали някой от Министерството на земеделието ще се срещне с протестиращите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна