Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Мамун успя да измъкне втори златен медал от Яна Кудрявцева

Маргарита Мамун успя да измъкне още един златен медал от Яна Кудрявцева
Снимка: www.gazeta.ru

Маргарита Мамун успя да спре хегемонията на своята сънародничка Яна Кудрявцева, като  спечели самостоятелно втори златен медал във финала на лента на световното първенство по художествена гимнастика в Измир (Турция). Мамун успя да стигне до първото място след блестящо изпълнение на съчетанието си, за което получи оценка от 18.566 точки. Двете рускини разделиха титлата във финала на топка. Среброто на лента остана за Кудрявцева с резултат от 18.183 точки. Бронзът стана притежание на Гана Ризятдинова (Украйна) – 17.766 точки.

Във финала на бухалки Кудрявцева беше безапелационна, трета титла и оценка от 18.750 точки. Второто място зае Мамун – 18.650 точки. Третата позиция отново остана за Ризятдинова – 18.000 точки. Треньорският щаб на Украйна подаде контестация за оценката за трудност на тяхната състезателка, която не беше уважена от съдиите и резултата в тази част от оценката беше намален.

Утре на световното първенство ще бъде излъчена победителката в многобоя. Сред 24 –те гимнастички попадна и Мария Матева, която ще играе в първата група с класиралите се между 13-то  и 24-то място. Първото изпълнение на Матева ще е с обръч.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна