Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катар: Борбата с "Ислямска държава" няма да успее без сваляне на сирийския режим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Емирът на Катар шейх Тамим бен Хамад ат-Тани предупреди, че борбата на Запада срещу "Ислямска държава" няма да успее докато сирийският президент Башар Асад е на власт.

Да, ние трябва да се борим срещу тероризма, но смята, че основната кауза на всичко това е режимът в Сирия и този режим трябва да бъде наказан. Ако мислим, че можем да се справим с терористичните движения и да оставим режимите и този специално, да прави това, което прави, тогава терористичните организации ще се върнат, каза Ат-Тани в пространно интервю за Си Ен Ен.

Шейхът отрече твърденията, че Доха подпомага финансирането на терористи. Според него обаче ще бъде грешка всяко ислямско движение да се смята за екстремистко.

Трябва да обръщаме внимание на разликите между отделните движения. Зная, че Америка и някои други страни разглеждат част от тях като терористични, а в нашия регион това не е така. Но ако говорите за определи групировки, главно в Сирия и Ирак, ние ги смятаме за терористични и не приемаме никой да ги финансира. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени