Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дебютантките Кремена Каменова и Ивелина Монова: Страхотно е, че ни гласуваха доверие и победихме

Снимка: fivb.org

Две от дебютантките в нашия отбор на Световното първенство в Италия по волейбол за жени - Кремена Каменова и Ивелина Монова бяха изключително щастливи от факта, че треньорът Владимир Кузюткин им е гласувал доверие да започнат в мача срещу Камерун, както и че сме победили с 3:0.

Каменова, която стана топреализатор за нашия отбор с 12 точки и 58% в атака, прие с усмивка и самочувствие факта, че е най-резултатна в мача за България:

Не беше толкова лесно, Камерун са добър отбор, малко се различават от останалите, но все пак са добър отбор. Всичко се решава утре, ние трябва да играем на 100% и за победа, независимо кой побеждава и кой губи, заяви Каменова.

Либерото на нашите при успеха срещу Камерун Ивелина Монова също благодари на треньора за доверието, като обърна внимание върху факта, че трябва да победим Канада в неделя и да не се отпускаме:

Със сигурност не беше лесно щом са на световно, значи са добър отбор. За мен всеки съперник трябва да се уважава, да се подхожда на 100% от възможностите, иначе ще бъдем наказани. Дадохме всичко от себе си, защото те играят с много настроение, с много желание, без никакво напрежение и с много ритъм. За мен това е първо световно, първи мач на световно, доволна съм, че получих възможност да усетя каква е тръпката. Няма нищо общо с Гран при или Европейската лига. Излизаме всеки мач за победа, да дадем 100 % и искаме да знаем, че каквото сме направили - сами сме си го постигнали, без да зависим от други, коментира Монова.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна