Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лавров: Русия няма желание да продължи войната на санкциите

| обновено на 28.09.14 в 11:34
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия няма желание да продължи войната на санкциите, заяви руският министър на външните работи Сергей  Лавров в интервю за руския Пети телевизионен канал.

Няма да продължим да налагаме санкции само за да дразним някого, както се случва с нашите партньори, когато те приемат по отношение на нас принудителни мерки, обяви Лавров.

Отношенията между Русия и САЩ се нуждаят от втори рестарт, заяви още руският външен министър. Ние сме заинтересовани от нормализиране на отношенията, но не ние ги разрушаваме, каза Лавров и обвини Вашингтон, че прилага двойни стандарти в борбата с тероризма.

По-рано Лавров осъди от трибуната на Общото събрание на ООН американския военен интервенционизъм в света, предаде Франс прес. Западният съюз, начело със САЩ, действа на международната арена против принципа за суверенното равенство между всички страни членки на ООН и като се обявява за защитник на демокрацията, решава от името на всички кое е добро и кое зло, подчерта руският външен министър и хвърли върху Запада вината за кризата в Украйна:

САЩ и Европейският съюз подкрепиха държавния преврат в Украйна и безогледно защитават всички действия на самопровъзгласилите се киевски власти, взели курс към силово налагане на волята си над тази част от народа, която отхвърли опитите за налагане на антиконституционен ред и която отстояваше правото си на роден език, култура и история.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени