Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българите – недоверчиви към неправителствените екоорганизации

Снимка: old.europe.bg

Независимо от финансовата и икономическа криза 95 процента от анкетираните от "Евробарометър" жители на Европейския съюз смятат опазването на околната среда за важно. Според проучването българите са най-недоверчиви към неправителствените екоорганизации и предпочитат да бъдат информирани за решаване на проблемите на околната среда от телевизиите. Тома Белев от "Зелени Балкани" коментира:

Ние имаме поглед, защото правим подобни проучвания от този тип в България от години. Неправителствените организации постоянно повишават доверието си. Нещо, което е важно да споменем, е в  България и Румъния през последните няколко години има сериозен натиск срещу неправителствените организации. Това облъчване на обществото как неправителствените организации действат в нарушаване на интересите на обществото, със сигурност оказва влияние. Даже в някои от политическите партии, които участват на изборите, вече си поставиха като цел забрана на псевдоеколозите и други подобни неща, което показва, че бизнесът, този, който е заинтересован, има своите канали и тези канали са достигнали до политическите партии.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от