Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джихадистите от "Ислямска държава" са издигнали флага си над сграда в Кобане

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Джихадистите от "Ислямска държава" са издигнали флага си на сграда в източния край на сирийския пограничен град Кобане, съобщи Ройтерс, като се позова на турски офицер. Черният флаг на групировката се вижда върху четириетажна сграда близо до мястото, където се водят най-ожесточените сражения между кюрдската пешмерга, защитаваща града, и ислямистите.

Най-малко 20 бойци от "Ислямска държава" са убити тази нощ от засада, след като навлезли в Кобане, който от три седмици се опитват да превземат, съобщи Франс прес, позовавайки се на Сирийската обсерватория за човешки права.

НАТО ще защити Турция, ако се наложи, от нападения на "Ислямска държава", заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, който е на посещение в Полша.

Обезпокоени сме от насилието в Сирия и сме шокирани от жестокостта на групировката "Ислямска държава". Опасяваме се, че насилието може да се разпространи и в други региони на Ирак, каза Столтенберг. Той също изрази загриженост от многобройните нарушения на примирието в Източна Украйна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна