Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нико Ковач: България ще бъде истински изпит, отиваме на трудно гостуване

Нико Ковач: България ще бъде истински изпит, отиваме на трудно гостуване
Снимка: ЕПА/БГНЕС

България ще бъде истински изпит, отиваме на трудно гостуване. Чака ни труден съперник и гореща атмосфера, каза селекционерът на хърватския национален отбор по Нико Ковач по време на пресконференцията преди квалификационните мачове за Евро 2016 срещу  България на 10-и октомври в София и три дни по-късно срещу  Азербайджан.

България тръгна по добър път, прави качествен и добър отбор. Това ще бъде голямо предизвикателство за нас, но ние сме анализирали всичко и момчетата знаят, че това е ключов мач. Добре е да постигнем позитивен резултат като гости. Ако подходим правилно към мача, мисля, че имаме добри шансове, заяви още Ковач.


Нико Кранчар имаше проблеми в Украйна, където тренираше с втория отбор. Върна се в "Куинс Парк Рейнджърс", гледаме всички мачове и знаем в каква форма е. Още не е в това състояние, в което беше преди световното първенство и за това не го повикахме в отбора. Играчите трябва да бъдат здрави, подготвени, максимално концентрирани и добри. Започнахме процес на подмладяване и нашата цел е да дадем възможност на младите да съзряват край по-старите. Тези, които са тук, са заслужили това, те донесоха нов вятър в отбора, съобщи наставникът.

Хърватският национален отбор по футбол ще пътува за София в четвъртък.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна