Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтребители и хеликоптери летят ниско над София до събота

Изтребители и хеликоптери ще летят ниско над София от днес до събота, предупредиха от Военновъздушните сили.

Те ще бъдат пребазирани и ще тренират за авиошоуто на столичното летище "Враждебна" в събота, От ВВС приканват столичани да запазят спокойствие и уверяват, че въпреки силния шум няма да се преминават допустимите звукови норми.

Стартът е в 11:00 ч., а от 13:00 ч. с парашутни скокове започва летателната програма. Двойка изтребители МиГ-29 ще разиграят въздушен бой. Маневри и симулации на атака ще демонстрират и МиГ-21 и Су-25, а хеликоптери ще покажат десант, евакуация на пострадали, гасене на пожар от въздуха и още много. Вижте пълната програма.

Входът за посетители на шоуто, което е посветено на 102-годишнината от създаването на военната авиация, ще е откъм "Ботевградско шосе" На всеки 10 минути от Паметника на Васил Левски до входа на изложението ще върви автобус 78.

Пропускането на зрителите ще се извършва през контролно-пропусквателни пунктове. Ще се изземват забранени предмети и вещи като пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, ножове, палки, боксове, бутилки, стъклени предмети, флакони с аерозоли. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, малолетни без пълнолетен придружител, както и домашни любимци.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна