Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът и неправителственият сектор в Петрич искат оставката на кмета

Кметът на Петрич Вельо Илиев
Представители на бизнеса и неправителствени организации в Петрич излязоха на протест с искане оставката на кмета Вельо Илиев. Инициатор на протеста е Сдружението на строителите в Петрич, които получиха и по-широка подкрепа. Те настояват за откритост и правила, които да се спазват от всички. Обвиняват кмета в липсата на диалог с бизнеса.

Това е вторият протест срещу Вельо Илиев в рамките на последния месец. При първия недоволните от начина на възлагане на обществените поръчки и подбора на фирми за  изпълнение  на строителни обекти поискаха оставката на ресорния заместник-кмет и главния инженер на общината.

Кметът не направи онова, което ние искахме с нашата декларация, в продължение вече на два месеца и затова ние днес искаме вече неговата оставка, заяви представител на строителния бранш в града.

Протестът на бизнеса срещу общината получи подкрепата на седем политически партии и от местния парламент. Заради растящото недоволство на бизнеса в Петрич се очаква да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет.

Представителите на бизнеса ще предложат организирането на кръгла маса за проблемите на Петрич, строителството и стопанския живот в града.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени