Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: По-трудно е да останеш на върха, не да го изкачиш

Екатерина Стратиева
Снимка: БГНЕС

Екатерина Стратиева, която преди около 2 седмици спечели Европейския рали шампионат при дамите, получи наградата си за спортист на месец септември в традиционната анкета на "Пресклуб България". Стратиева, която е състезател на "Астра Рейсинг", и навигаторът й Кармен Поенару записаха три победи и две втори места в Ladies Trophy тази година, които им осигуриха предсрочно титлата при дамите в Европейския рали шампионат два кръга преди края. 

За първи път ми се случва нещо подобно и съм безкрайно щастлива. За мен това е много ценна награда и определено не съм я очаквала. Надявам се, че ще мога и в бъдеще да докажа, че съм спечелила напълно заслужено този приз и с представянето си да продължа да популяризирам България. Благодаря на всички, които стояха зад мен в тези близо десет години, заяви Стратиева по време на награждаването.

Тя няма да има възможност да стартира на предстоящото "Рали дю Вале" в Швейцария, какъвто бе предварителният й план, защото автомобилът й е разглобен, но се надява да участва в последния кръг на Ladies Trophy на остров Корсика.

Сега съм на върха на дамите, но това не означава, че амбициите ми приключват дотук. Искам и догодина да се боря за титлата. Много по-стойностно е, ако повториш постижението си. Това ми се случи през 2006-а и 2007-а година, когато участвах в Планинския шампионат в България и спечелих на два пъти титлата в класа си. Надявам се да го направя и в ERC догодина. Искам да се боря и с мъжете и да прогресирам в генералното класиране на всяко едно състезание, каза още спортист номер 1 на "Пресклуб България" за месец септември.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна