Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кога ще завали сняг

Снимка: Ilya Dolgopolsky

„Кога ще завали сняг” е драматизация по повестта на Дина Рубина – най-известната рускоезична израелска писателка. Повестта е написана през 1977 година, а радиопостановката е от 1986 година.
Младо момиче – на ръба на срещата с голямата си любов и смъртта. Бяло и черно. От тези два цвята Дина Рубина образува спокойствие. Тя е майстор на човешките вълнения и умее да внася в тях ред и яснота. Не се бои от емоцията и експресивността. Пише чисто, просто и красиво. Носител е на много литературни награди. Родена е в Ташкент през 1953 година в семейството на учителка и художник. Едва на 16 години е, когато публикуват първия й разказ. Следват още разкази, повести, новели, есета и романи. Сюжетите й са вълнуващи, затова често ги филмират. През 90-те години Дина Рубина се преселва в Израел. Но голямата й литературна известност идва преди това и веднага след публикуването именно на повестта й „Кога ще завали сняг”.

Автор на драматизацията: Илияна Абаджиева
Режисьор: Вихроний Чачановски
Участват артистите: Петя Силянова, Иван Налбантов, Кольо Дончев, Тодор Димитров, Мая Владигерова, Луна Давидова, Юрий Яковлев.

12 октомври, от 16 часа

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени