Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеонов: Ще приемем покана на ГЕРБ за участие в държавния апарат

Снимка: БГНЕС

Нямаме претенции за участие в постове в държавния апарат, но ако бъдем поканени, ще представим специалисти. Това заяви Валери Симеонов след консултациите с ГЕРБ за съставяне на бъдещо правителство, предаде БГНЕС.

Симеонов подчерта, че ще поемат отговорност за действията на своите специалисти. „До момента ние излизаме с едно значително съвпадение на позициите, но не и с краен резултат“, каза той.

„До голяма степен сме удовлетворени по съвпаденията по големия брой проблеми. И тяхното решение. Това изцяло съвпада с нашите предизборни намерения“, заяви Симеонов.

„По 14 от 18-те приоритета на ГЕРБ намерихме общи позиции, като имаше различия в нюансите“, обясни Красимир Каракачанов.

„Не намерихме съгласие по темата с еврочленството на Турция, подчерта той. Втората тема за нелегалната имиграция стигнахме до мнение, че трябва да има ограда по цялото протежение с турската граница“, подчерта лидерът на ВМРО.

Той заяви, че на втората среща ще бъдат обсъдени детайлите по програмата, която Патриотичният фронт представи. „От наш страна бе поставен и въпросът за изваждане на ДПС от управлението на страната“, каза Каракачанов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна