Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Принизяването" с Ал Пачино ще има специална прожекция на фестивала So Independent в София

Ал Пачино
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Принизяването" на режисьора Бари Левинсън с Ал Пачино в главната роля ще бъде представен от част от продуцентския екип  на специална прожекция на петия Фестивал на независимото  американско кино So Independent в София (24 октомври - 1  ноември). Официалното откриване е на 23 октомври в Културния  център "Г8", съобщава БТА.

В "Принизяването", уморен от славата, театралната звезда Саймън Акслер се опитва да открие отново желанието си за живот. Малко преди да се пречупи окончателно, той намира мотивация в младата и похотлива лезбийка Пегин Стейпълфорд. Връзката им  започва да се развива, но Саймън трудно следва ритъма на младата Пегин.

Джеймс Франко и Кейт Хъдсън си партнират в "Добряците". Младата американска двойка Том и Ана Рийд натрупва сериозен дълг, ремонтирайки семейното жилище на Ана в Лондон. Изправени пред опасността да се простят с мечтата си да създадат дом и  семейство, те откриват, че наемателят от долния етаж е убит и е оставил 400 000 долара в брой. Въпреки първоначалното си  колебание, Том и Ана измислят прост план - тихичко да приберат парите и да използват само необходимото, за да изплатят дълга  си. Когато обаче се увличат в харчене, попадат под прицела на опасен противник - крадеца, който пръв е присвоил парите. Всичко се обръща наопаки и на "добряците" започват да им се случват  лоши неща.

Между акцентите в програмата са филми за екстремни спортове като "199 живота: Историята на Травис Пастрана", "Серо Торе", "Разбиването" и българският "Следи", руският "Няма да се  върна" - един от победителите в международната програма на  фестивала "Трайбека", наградените заглавия от международния конкурс на "Сънданс", безплатната прожекция на култовия филм на Годфри Реджо "Посетители". За образователната инициатива в рамките на фестивала - "Со Академия", от САЩ ще пристигнат лекторите Владимир Тодоров  (анимация, специални ефекти) и Джеймз Джерманок (продуцент,  режисьор, кастинг агент), с подкрепата на "Ню Бояна филм студио". Компанията е между новите партньори на кинофорума заедно с "Бороспорт", "Овергаз", сладкарници "Неделя". So Independent е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2014 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна