Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сара Брайтман спира с концертите след София

Певицата ще спре концертната си дейност за повече от година заради пътуването си до МКС

Сара Брайтман ще изнесе първия си концерт в България на 12-и ноември. Месец по-късно певицата ще спре концертната си дейност за повече от година заради пътуването си до Международната космическа станция (МКС). Брайтманще бъде осмият космически турист в историята и първият изпълнител, който ще пее на живо от МКС.

Преди това в зала "Арена Армеец" певицата със сигурност ще пренесе в друго измерение публиката, благодарение на "космическия" си глас от над три октави. Сара, с подкрепата на Симфоничния оркестър на Българското национално радио, ще ни отведе на пътешествие сред най-любимите песни от репертоара си. 

През януари 2015-а година най-продаваното сопрано в света ще започне тренировки за полета си в Космоса, които ще се проведат в Хюстън (САЩ) и в Звездния град (Русия). Специалните занимания ще бъдат безкомпромисни и ще продължат над девет месеца. Реалната подготовка за пътуването е започнала още преди година – Сара следва определен режим на хранене и пие специални медикаменти.

Изпълнителката на Time to Say Goodbye посвети на космическа тематика и единайсетия си студиен проект DREAMCHASER, излязъл през 2013-а година. Шоуто в София също ще обедини светлинни и звукови ефекти, напомнящи други светове.

Билети за събитието са в продажба на касите на НДК, "Арена Армеец" и в мрежата на Eventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", на цени от 80 до 150 лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна