Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манфред Вебер се надява демократичните партии у нас да намерят решение за управлението

Манфред Вебер
Снимка: www.manfredweber.eu

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер се надява демократичните партии в България да намерят заедно нужните решения за управлението на страната.

За БНР той коментира, че се надява и у нас да се създаде същата атмосфера и да се прояви същата политическа култура, която прави възможно съгласието между европейските партии.

За мен е ясно, че след като Бойко Борисов спечели изборите и е лидер на най-голямата политическа сила, той трябва да стане премиер и да сформира коалиция, която да осигури на България най-доброто възможно управление защото страната ви се намира в критичен период и има нужда от това. Колкото до европейските институции мисля, че те дадоха достатъчно ясен сигнал на България и българите какво отношение имаме към вас с избора на Кристалина Георгиева за заместник-председател на следващата Европейска комисия и с важния  ресор, който й беше поверен. Надяваме се, че този сигнал е бил разбран, каза Манфред Вебер малко след като християндемократи, социалисти и либерали заедно осигуриха мнозинство за одобряването на новата Еврокомисия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна