Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствие в Бургас, наводнение в Хасково, във Велико Търново - 20 см сняг

Кметът на Община Бургас Димитър Николов обяви бедствено положение за к-с „Меден рудник“, „Акациите“, „Победа“, село Извор, село Маринка, вилна зона „Черниците“, рибарско селище „Ченгене скеле“. Изцяло затворен за движение е централният път Бургас - Созопол, както и Бургас - Извор. Община Бургас призовава да не се предприемат никакви пътувания. Спасителни екипи издирват овчар в село Маринка.

Река Хасковска излезе от коритото си в централната част на града. По улиците има закъсали автомобили. Подадени са сигнали за  наводнени жилища.Спешно са евакуирани 47 души. От общинската администрация обясниха, че преливането е станало, когато нивото на реката се е изравнило с отводнителните шахти. Оттам допълниха, че са изкарали всичката налична тежка техника за отводняване.

Снежната покривка във Велико Търново достига 20 сантиметра.Затруднено е движението по пътя Велико Търново-Русе. Затворен за движение на автомобили е проходът Твърдица-Елена. Все още не е отворен Проходът на републиката. Два аварирали товарни автомобила пречат на движението в района на т. нар. Присовски завои, на изхода на Велико Търново в посока Стара Загора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна