Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ: Няма ток в Троян, южната част на София и Самоков

Снимка: БГНЕС

15 хиляди абонати са без ток в община Троян, в община Самоков заради аварии е прекъснато електроподаването към  7100 абоната, ток има само в болницата. В района на София без ток са около 7600 абонати от южната част на града. 
До часове се очаква да се възстанови електоразхранването за района на столицата, по - късно и за община Троян, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България:
Основно е съсредоточена аварийността в района на Троян, Тетевен и Ловеч. Там в момента има снежна буря със силен вятър, вследствие на което има паднали много дървета както по пътищата и движението е доста затруднено, така и са засегнати една част от нашите електропроводи.
В София в момента има аварийна ситуация в района на Бистрица, Кокаляне и част от Долни Лозен. В района на София са  около 6 000 абоната към този момент  засегнати от снешната буря".
За Самоков отпаднаха двата електропровода на електроенергийния системен оператор и подстанция Самоков е без захранване, която е основният източни на напрежение в района. Към момента е захранена болницата на града от ВЕЦ "Мала църква", който работи и очакваме включването на подстанцията, за да може да бъде подадено напрежение навсякъде.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна